Onderhoud marmer

Jarenlang plezier van marmer

Marmer is prima te onderhouden en zelfs te repareren. Natuurlijk blijft marmer uiteindelijk een calciumhoudend materiaal en dus kwetsbaar voor zuren, maar wie hier goed mee omgaat, heeft een marmer product voor het leven, en bovendien, een product dat na een poets/polijstbewerking gewoon weer als nieuw is!

Eenvoudig onderhoud

Was de marmeren product met warm water en een beetje (liefst ph-neutraal zoals Neutral) afwasmiddel. Wrijf droog na het wassen. Bij gebruik kunnen er krasjes in het marmer komen. Dat is niet anders dan bij houten- of plastic producten. Krasjes zijn oppervlakkig en daarbij is marmer zeer hygiënisch omdat deze goed te reinigen is. Wil je absoluut geen krassen op het marmer, gebruik deze dan ook niet als snijplank. Messen slijten niet meer dan anders bij normaal gebruik. Maak je gebruik van zeer exclusieve messen, raadpleeg dan de handleiding van de messen.

Marmer is gevoelig voor vetten en zuren, en is - zeker indien onbehandeld- gevoelig voor zuurhoudend eten en drinken zoals citroensap, appelsap, cola, azijn, wijn of koffie. Wees hier dan ook voorzichtig mee. Let ook op sterk gekleurd voedsel, zoals bijvoorbeeld rode bieten, geelwortel of in vloeibare pure vorm van kleurstoffen. Bij het ontstaan van vlekken in het gebruik is LIJNS niet verantwoordelijk.

professioneel impregneren

Wij kunnen het marmer ook voor je professioneel impregneren waarbij het marmer maximaal beschermd wordt. Deze optie kun je selecteren tijdens het bestelproces. Toch kunnen we zelfs dan niet garanderen dat (zure) vloeistoffen niet in het marmer kunnen dringen, al is dat risico een behoorlijk stuk verminderd.

Onderhoud marmer

Veel gestelde vragen